Sånt som dyker upp när man skriver...

Jag ser de sista avsnitten av Ginga Kikoutai Majestic prince. Två avsnitt kvar som jag har missat. Nästa vecka är det sista avsnittet av Genshiken Nidaime. Har inte kollat på anime på evigheter. Det är så mycket man har att göra om dagarna. Också blir man så trött och depp och orkar i princip ingenting. Även fast jag går på energipiller.

Det var ett tag sen som jag satt såhär och skrev också. Jag vet inte varför jag har förlorat min känsla för det. Jag tittar inte ens ner på tangentbordet medans jag tittar på animé. Älskling dammsugar hela lägenheten för att vi är hundvakt och man har nyligen hittat en fästing på hunden. Lite senare idag så ska man tvätta och fortsätta med disken. Och handla också tydligen, speciellt frukost. Det enda bröd jag kan äta nu för tiden är lingongrova om det ska vara någonting mjukt. Men annars hårdbröd. Kräks om jag äter nått annat (säger vi). Vill att de ska få in min speciella havredryck på ICA, men har inte funnits på en hel vecka. Den är ju så god! också vill jag ha mer färila korv men det finns ju inte här där jag bor. Senast så köpte vi hem ett paket från Hälsingland. Nu blev jag småhungrig. Just det där när man börjar babbla mat, då behöver magen omtanke.

Fast om en timme var det ju tvätt också jah. Känner mig inte så pepp på jobb imorgon, mest för att jag bara vill vara hemma haha. Gud vad ont i halsen jag fick just precis nu. Har varit lite knepig de senaste veckorna men jag har inte behövt vara hemma och dödsjuk heller. Fast till veckan kanske jag måste ta ut ledigt ändå för att hälsa på bror min som är på sjukhuset och det gick så fruktanskvärt dåliga tåg i helgen. Vi får se hur det blir. Jag vill att han ska må bra! Har varit så orolig för honom.

Second hand och ny läsning

Yeeez. Älskling Börjar förstå att Erikshjälpen är viktigt i våra liv. Jag har inte varit dit på evigheter. Ska fara dit så fort mitt te är drickbart och älskling kan slita sig från Kingdom Hearts för en stund.
Igårkvällst började jag på nästa läs-projekt. "Nya röster sjunger samma sånger" av Liza Marklund. Jag vaknade vid 8-tiden imorse och började läsa mera. Har redan läst halva boken. Min läsförmåga är på topp! Jag hoppas det håller sig ~

Dagens boktips:

 
 
Jag läste alldeles nyss ut en bok som jag tänkte passa på att rekommendera! "Heja, heja!" är skriven av Martina Haag ( skådespelaren/krönikören/författaren). Den här boken är en riktig feel-good-bok och man kunde inte hålla sig för skratt för man känner så mycket igen sig. Det är ett gäng texter om löpning där man får följa hennes erfarenheter utav det. Passar både vana och nybörjarlöpare att läsa denna för man blir så pepp av att nästan vilja dra på sig dojorna och springa själv sen har hon ett så eget språk, riktigt underhållande. Den är lättläst så ni som gillar att springa eller är nyfikna och vill ha tips på hur man ska ta sig till att börja på riktigt, så håll ett öga på den här boken tycker jag~
 

Diskar—glas går sönder—blöder som en gris


Igårkvällst så tänkte jag att "shit jag måste fixa disken" och jag satte igång. Ett loppisglas med snorkfröken-bild började krasas sönder i min hand, så fick en massa glasbitar på mig. Kände inte att en stor glasbit revade upp en del av huden på handen. Jag kände ingen smärta, men däremot såg jag hur blodet pumpade ur såret och så håller det på ett tag även fast jag sköljt av såret och satt på hjälpmedel som stoppar flödet. I skrivande stund så ser jag det där strecket på handen som jag hoppas kommer läka ihop bra. Men idag på jobbet (jag städar somsagt) så började såret blöda (igen) och det måste bero på att man måste tänka på vilket sätt jag håller i mopp-stativet, och gör jag fel så blir "hål-såret" bara större och allt bara sprutar. Jag var orolig ett tag om det var nånting som behövs sy, men såret är ju inte så djupt och stort och gör inte ont så det går nog över. Så kan det gå, jag är inte alls klumpig :)


Hemma från stan & bokcafé

Gävle Stadsbibliotek, 2013. Bokcafé

FOTO: Natsumisan.blogg.se.

Det var i alla fall ett bra utbud av böcker de tipsade om; alla möjliga slags titlar och genrer. Det var riktigt trevligt. Men nu är jag hemma och ska bara ta det lugnt, för ska snart sova igen. Dagarna går så fort nu för tiden.

Ska snart gå till biblioteket

Drar på mig en röd stickad tröja, mitt hår är ljust, halvlångt och självlockigt. Ska komma ihåg den där boken som jag ska byta med väninnan på stan. Vi ska besöka ett "bokcafé". Har varit på något liknande förut, men ska bli roligt att gå igen. Det var ett tag sen nu. Har jobbat hela förmiddagen, så får se hur länge jag orkar hänga på stan ~

Jag SKA klara av det!

Jag jobbar varje dag och är fortfarande timanställd inom yrket lokalvård.
Sen så jobbsöker jag en hel del på dagarna. Men jag har ändå haft i tankarna:
att jag borde göra färdigt mina rester i litteratur-studierna. Så jag kan fortsätta
plugga annat sen utan problem. För nu får jag inget bidrag från csn och jag vet
att det beror på att jag ligger efter i saker.

Har varit nere i källaren och grävt fram böcker och anteckningar. De andas på köksbordet.Vågar jag? Jag minns varför jag gav upp. Psykisk utmattning. Men samtidigt så vill jag få det gjort med.Så att jag bara kan lämna det och gå vidare. Inte för att jag vet vad jag annars skulle vilja studera sen, men i alla fall! Jag klarade ju Kreativt Skrivande & Bildpedagogik finnemang, så varför skulle inte jag klara mina rester i Litteraturvetenskap B?

Önska mig lycka till ~


Man skulle ha bott nära SF-BOKHANDELNNär vi var till Helsingfors så var vi även till Stockholm en hel dag då vår buss gick 8-9 timmar senare så vi hade god tid på oss där. Vi visste sedan innan att den stora fokusen skulle bli SF-BOKHANDELN. Där vi spenderade ca 2 timmar av tiden och det blev dyraste bokhandel-shoppingen någonsin tror jag ;) haha. Tre stora GENSHIKEN-böcker, två av den andra säsongen och lite andra grejjer blev det för min del. Vad som har hänt sen dess är att jag dessutom har läst färdigt HELLSING-mangan.


En dag då jag städade i en av mina bokhyllor, och här är resultatet av en hylla :)
Visa fler inlägg