Inomhus / Inombords


Ögonpåsarna faller nedanför kinderna

och den vänstra armens känslor omringas av mörker.
Hela kroppen känns som ett bortdomnat töcken.

Innan läggdags så var armen så pass borta;
att om man skulle börja såga av den
med en klassisk såg,
så skulle man inte riktigt bry sig om blodet skvätte litegrann.
För man känner ändå ingenting. I armen. Överhuvudtaget.


***

Man säger nej till omvärlden för dagen och stänger in sig. Bara lite till.
Så kommer jag ut sen när jag kan andas igen.

Att inte kunna sova på natten, på grund av en klådande arm,
men även över att huvudet byggde koja mitt i natten.
Blundade jag så brakade helvetet löst i trådarna. Huvudet.
Men allt blev så himla förtjusande bra så fort jag öppnar ögonen.

Kroppen är ranglig, skakig. Benrangel. Vill inte fungera riktigt som jag vill.
Förhoppningsvis finns min hjärna kvar, full av minnen och drömmar.

Jag kisar halvögt mot det skinande fönstret. En grå dag med en skymt av sol.
Idag skulle det lika gärna kunna bli storm. Det är ännu en anledning till att stanna inomhus.
Och bara vara.
Ensam.

När man gör "saker" ....

Jag har läst ut "Lyckliga gatan" av Liza Marklund. Undra vilken bok som står på tur efter denna? I oktober månad så har jag läst 7 böcker. Jag sitter med surfplattan i hand. Kanske händer att jag fortsätter läsa Saint Seiya-mangan.Pojkvännen spelar senaste Batman-spelet. Knapprar på kontrollen, fort ska det gå! Jag är lite stött faktiskt i tanken på varför jag ska ha så många intressen och inte bara kan fokusera på en sak. Samt att jag är svårbestämd gör ju inte saken bättre. Kan tänka nu att "Åh, jag vill också spela". Men antingen har man annat för sig eller så ger man blanka fan i det bara. Knepigt värre. Men ska passa på att önska alla läsare en fortsatt trevlig kväll i alla fall! ;)

"Välkommen in i gänget!"


Den 25:e Oktober så skrev jag ett inlägg som heter "Vill inte bli sjuk nu ~"

Då skrev jag såhär;

"Det blev ingenting av den där "skrivande aktiviteten" som jag skrev om innan. Anledningen var att jag måsta vara studerande, eller åtminstonde läsa en kurs för att medverka i skrivprojektet. Men det gör jag ju inte."

MEN

Idag så fick jag besked om att jag får delta och är välkommen in i gänget! Kanonkul! Jag kommer få tillhöra ett gäng skribenter och uppdatera en digital utgåva av en student-tidning. Det här är dock en fritidssyssla för min del - inget jag får betalt för. Men det struntar jag i - jag vill ge det en chans. Det kanske är värt det? Med tanke på de kontakter jag förhoppningsvis kommer få och att ha något att skriva i mitt CV. Mer erfarenhet först och främst. Det här kommer att bli hur kul som helst.
Ser fram emot att få börja skriva :)

Små saker som stör min vardag en piss-sekund och sen försvinner


Jag drömmer mardrömmar
om att jag ska skära halsen av mig. Varje natt.
Jag har lite annorlunda känslor i kroppen när jag vaknar på morgonen. Det känns som om jag inte har någon känsel kvar. Jag ser, hör och känner saker andra inte ser.
Visst, det är inte så allvarligt så att jag hör demoner (som jag gjorde förut) som säger att nu jävlar är livet slut. Alltså nej. För jag har ju viljan att finnas kvar. Nu sitter jag och söker jobb till och med utan att ha ångest som jag faktiskt hade för några veckor sen. Prestationsångest kanske.

Men det är små saker som stör min vardag en piss-sekund och sen försvinner. Men det som kan vara ganska frustrerande är att jag fortfarande skakar på nätterna; då det verkar som att min medicin slutar fungera. Sen den där avdomnande känslan i armarna; man vill använda dom som nåldynor. Typ den känslan.

Man hamnar i något tillfälligt mörker och vet inte riktigt vart man ska ta vägen. Jag vet inte om en del av min oro finns där då en bekant till mig blivit inlagt på psyket igen. Vi delar blodsband. Och hans smärta följer ständigt med mig. Vart jag än går. Ibland vill huvudet bara explodera, och jag tänker ofta; " när kommer jag att svimma, egentligen?". För känslan att bara lägga av, den är så nära.

Men i skrivande stund så ska jag bara skölja bort dessa tankar. Jag tänkte bara att "kanske någon mer än jag känner igen sig i dessa tankar".
Det här är jag. Jag ska inte vara rädd för mig själv.
Jag ska bara fortsätta leva vidare och hitta nya spår i livet.

Lite uppbokad i November ändå....

Wow...bokade jag just 2 biljetter till en teaterföreställning i November?
Gregorius med Johan Rabeus i rollen. Och jag bjuder med min älskling.
OCH bokade jag även massage för två personer? 30 minuter var. 
Ja, det gjorde jag faktiskt. Och jag ångrar det inte.
Jag är ganska stolt över att jag har förmågan att spara (ibland).

Vill inte bli sjuk nu ~


Det blev ingenting av den där "skrivande aktiviteten" som jag skrev om innan. Anledningen var att jag måsta vara studerande, eller åtminstonde läsa en kurs för att medverka i skrivprojektet. Men det gör jag ju inte,
Också hade jag planerat  att simma imorgon, men det kommer nog inte heller bli av. Var hemma och sjukanmäld idag så det blir nog en lugn helg för min del. Har sovit en massa hela dagen, tagit värktabletter, tittat lite på TV och försökt läsa lite. Det är tråkigt att vara sängliggandes. Speciellt när man lätt brukar bli rastlös.
 

Simning och skrivande aktivitet


Jag mådde jättebra av att simma i lördags.
Jag är visserligen fortfarande trött ibland, men jag känner mig absolut piggare efter att jag simmade 20 längder i simhallen och spenderade ca 2 timmar där. Så jag funderade på om man skulle börja simma på allvar.
Jag har tidigare gymmat, men gymmet jag gick till gick i konkurs och ända sedan dess så har jag inte tänkt på någon annan aktivitet. Jag har funderat på att antingen utöva en sport-aktivitet eller något som får min kulturella sida att gå igång; ja ni vet om man ska gå någon kurs på fritiden, gå med i någon förening eller dylikt. Men samtidigt, i och med att jag blev diagnotiserad med depression så tänker man också att "kommer jag att orka?". För då kommer tanken; att om jag kommer att ge upp halvvägs och inte orka med och då kanske det inte var lönt att betala de där 900 kronorna för 4 månader i simhallen.
Men jag ska försöka tänka positivt. Vi får se om jag lyckas ta mig iväg till min lokala simhall (för har aldrig varit dit), gå dit och testa hur det känns där en gång - innan man tar beslutet om jag vill satsa på att motion-simma kanske 3 gånger i veckan eller vad jag nu känner för; så man får igång någon slags rörlighet ändå. Det visar sig. I övrigt så har jag jobbat hela dagen igår och då städade man ett 30-tal trapphus och någon tvättstuga. Imorgon vet jag också att jobb väntar så det känns ju bra så.

Igår när jag städade så hittade jag en lapp där det stod att man sökte skribenter till en digital bilaga av en tidning som ges ut och att de som skrev inte behövde någon erfarenhet. På torsdag skulle det bli informations-möte och brainstorming angående detta och jag funderade på om jag skulle försöka ta mig iväg på detta om tiden finns. För då skulle det här vara en anledning att få mer erfarenhet till mitt cv tänkte jag (då jag antar att det är en annan publik denna tidning riktar sig åt än vad jag är van vid) så det vore ju trevligt. Samtidigt här så kan jag tänka att "kommer jag orka?".
Men vafan. Kommer jag dit och känner att "nej det här vill jag inte" så är det ju bara att strunta i det. Jag tänkte mest att jag skulle behöva komma ut lite samt att detta kanske kan hjälpa mig att komma tillbaka på skrivande fötter igen. Visst, jag skriver ju nu. Men då kan jag utvecklas under det långa uppehållet jag brukat haft lite nu och då.
Och tror jag fortfarande på min förmåga; att det är skrivandet jag vill utvecklas med, så go for it.
Jag måste försöka förbättra mitt självförtroende och inte vara rädd för mitt språk även fast jag känner att jag kan glömma vissa saker; jag menar; förut hade jag ett större ordföråd än vad jag har nu (lite pinsamt att erkänna, men det ska jag inte skämmas för!) och det kommer jag nog lyckas åstadkomma igen om jag fortsätter med mitt skrivande. Eller så kan man helt enkelt skylla på dåligt minne, haha.

Om jag kommer iväg på dessa aktiviteter (vilket jag håller tummarna för) så hoppas jag innerligt på att detta kan förstärka mig som människa och att få komma ut mer än att bara må dåligt och sitta hemma. Jag behöver motionen. Och nu kan det kännas extra mysigt att besöka ett badhus när det är så regnigt och slaskigt ute. My opinion.

I annat fall så läser jag fortfarande "Lyckliga gatan" av Liza Marklund.
Tycker hittils att den är rätt spännande faktiskt ;)

Parkbadet, fika & shopping


Känner trötthet i hela kroppen blandat med träningsvärk sen igår.
Då jag, pojkvännen, min bror och hans flickvän var iväg till parkbadet i Sandviken. Efter badandet blev det fika och shopping i Valbo. De åkte hem vid 21-tiden igårkvällst och jag hade varit vaken och igång sedan klockan 8 på morgonen. Inte undra på att jag är trött, haha. Om ca en halvtimme har man tvätt att fixa och jag känner helt att uuh jag orkar inte egentligen men vad har jag för val liksom, haha. Känner på mig att söndagen kommer gå ganska fort för jag vaknade vid 14-tiden idag (åh-herre-gud). Har haft en trevlig helg hittils i alla fall. Hoppas ni andra har haft det med! :)

Men, tjena!

I söndags hade jag som sagt besök av min familj och då fick jag en surfplatta, två biljetter till en teaterföreställning (älskling ska med mig på den) och pengar (men dom hamnade direkt i spargrisen för vårt gemensamma sparande till en framtida resa).

Hur jag har haft det annars? Ganska långsamt. Jag känner mig lite skakig för tillfället. Rastlösheten finns kvar ändå. Men igår var vi i alla fall ut på en lång promenad och gick förbi biblioteket och jag försökte att inte låna någonting - då jag tänkte att jag har ju så mycket böcker hemma att läsa i alla fall.

Annars så har jag oroat mig för att jag måste in med jobbsökaraktiviteter lite här och var. På ett ställe är det tekniska problem och på det andra så har jag varit lite efter med att skicka in för att man blir ju så trött efter att ha jobbat. Men vissa saker är gjorda. Så det känns skönt. Så på eftermiddagen blir det nog arbetsförmedlingen en sväng.

I annat fall läser jag en cowboy-berättelse just nu från "Bästa Västern"-serier som heter "Guld och Bly" som är skriven av Louis L´Amour. Inget som jag heller skulle välja själv, men min väninna skulle det. Den är översatt till svenska och jag tycker det är så trevligt att se hur mycket ALL RIGHT det står i den här boken. Karaktärerna säger så ganska ofta, haha.

I nuläget så ligger min älskling i sovrummet och sover en stund. Själv så är jag vaken (jag borde ju försöka hålla mig vaken med för jag har sovit alldeles för länge annars). Jag har lyckats vara lite social på facebook med vissa personer i alla fall. Med folk som kommer på Fredag, nån som kanske sover över. Och folk som kommer på lördag och jag tror jag har lyckats locka med mig dom till att besöka badhuset och sen bara ta en fika och gå runt i stan i allmänhet. Har velat besöka badhuset länge nu, men vill bara inte gå ensam. Dels för att jag aldrig besökt badhuset här även fastän jag bott här sedan 2009. Men det ska bli jättekul, det ser jag fram emot!

Men något jag inte ser fram emot är att jag förmodligen borde boka tvätt-tid tills på Söndag.
Ska väl kolla om det finns någon tid nu.

I annat fall vill jag önska er alla en fortsatt trevlig dag och på återseende! / Natsumisan
Visa fler inlägg