Julklapparna är klara. Och lite annat.

Jag har kännt mig lite hängig och har haft ont i kroppen i några dagar, men jag har inte varit så dålig så att jag har feber eller känner att behovet finns att vara hemma. Så jag har jobbat i alla fall och med tiden så har det lindrats och ibland återkommer känslan. Det känns skönt att snart få ta helg så man kan vila upp sig lite i alla fall.


Natsumisan´s typiska "jobb look". Säger vi.

Idag så blev det en heldag utomhus i princip. Vi fick låna bil av pojkvännens mor (vi lever på busskort än så länge för bilen krånglar). Men vi fick låna bil tills imorgon; så vi har varit till Valbo, ätit lunch där och gått runt i butiker, kollat runt efter inspiration och inhandlat julklappar. Detta gjorde vi ända tills jag hade tid hos massören på eftermiddagen. Kändes jätteskönt med massage, men tyvärr är ryggen fortfarande rätt knepig så proceduren gjorde såklart ont, men det känns bra att få tips på hur jag kan förbättra ryggen. Vilket lär behövas.

Efter detta så åkte vi runt till andra ställen i Gävle. För att slutligen handla matvaror och åka hem igen. Så jag har varit ute från kl: 05.00 imorse och vi kom hem runt 17.00-18.00 tiden på kvällen. Så nu har vi suttit vid datorn en del, eller visst ja, jag har ju fixat med julklappar också så jag tror det är helt färdigt nu :) om jag inte har missat någonting.

Nu ikväll fick jag ett meddelande från ett företag som undrade om jag fortfarande var intresserad av jobb. Självklart svarade jag JA och jag hoppas jag får mer info inom kort, om vad de har att erbjuda (OM dom har något att erbjuda vill säga). Så håll tummarna för mig, så håller jag tummarna för er ;)

Bjuder på lite bilder från dagen. Vi hörs / NatsumisanOj titta en städskrubb! Där vi har våra vagnar och material och hablahabla ;)

Innan jag och älskling gick in till högskolan (runt 5-6 tiden imorse),
så var ett träd upplyst såhär. Jag stod precis under trädet och fotade.

Ett område jag städar, bland annat ;)
Jag kände att det verkligen var dags att inhandla nya vinterskor :"o

Utlästa böcker (November)


Valkyriorna
(Paulo Coelho)
Kulor, cash och kosing: Konsten att få ut mer av sina pengar (Mathias Andersson & Charlie Söderberg)
Bodylicious! så får du din drömkropp (Sofi Fahrman & Julia Fors)
Tummelisa eller den andra vildmarken (Matilda Ruta)
Retro (Katherine Sorrell)
Så gör jag: Konsten att skriva (Bodil Malmsten)

Pågående läsning:
Jobbigt: så funkar jobbSverige ( Pernilla Wadborg & Paula Jacobsson)

Jag spontan-läser, när jag vill!


Jag älskar att ha på mig min glittrigt värmande cardigan
när jag dricker te och läser bok i ett väl belyst rum.
Igår förmiddag efter jobbet så var jag och pojkvännen till bibloteket (känns som evigheter sen senast) och jag spotan-lånade fyra böcker. Jag tänkte visserligen att MEN NEJ JAG HAR JU BÖCKER HEMMA men samtidigt...finns lusten så kan man ju alltid hålla tummarna på att jag läser ut någon utav dessa innan lånetiden går ut i alla fall. Och nu i skrivande stund så har jag faktiskt läst ut Kulor, cash och kosing och Bodylicious de senaste dagarna. Om det kommer upp recensioner av dessa böcker, återstår att se. Ni kan ju alltid hålla tummarna :)

 

Läsning på surfplattan


Nu när jag har en surfplatta så händer det att jag läser manga online på den istället för på datorn (fast jag brukar skifta emellan ibland).
En dag så fann jag den här serien (som ni ser i bild); som heter PARASYTE (1990-1995) och är skapad av Hitoshi Iwaaki. Trodde inte den skulle vara någonting för mig, men nu när jag har läst några kapitel av den så är den rätt schyst faktiskt.

 

Äntligen helg


Jobbat, åkt buss och sovit förbi resten av dagen. Så var uppe mitt i natten och kollade videoklipp på youtube. Men idag (Lördag) så kommer det vänner hit och vi ska ha Tvspel/filmkväll. Så vaknade nyligen och vi har städat lite.
Såg att MULAN gick på TV´n nu, va mysigt :)

En timme kvar


Jag ska iväg till ett möte om cirka en timme. Börjar bli lite sömnig, men jag får inte sova nu för annars sover jag bara bort resten av dagen. Jag och pojkvännen fick mer jobb idag; så efter högskolan så åkte vi till ett företag  samt att vi tog lite trapphus också. Trodde inte jag skulle hinna hem och ta det lugnt tills jag ska iväg igen, men jo då - någon timme får jag i alla fall vara hemma tills min nya fritidsaktivitet tar sin början. Jag är egentligen inte tvingad att gå, men jag ska försöka att inte vara lat. Det här kan vara nyttigt för mig. Jag vill ju fortsätta skriva, och jag ska få kommunicera med liksinnade människor, så varför inte? :)


Om man kanske skulle gå en stads-runda?


Jag kom ganska nyligen hem efter ett jobbpass.
Det är grått och regnigt utomhus och jag är alldeles blöt i strumporna. Lite skönt att vara hemma en stund. Rumpan är som fastklistrad i soffan och håret är alldeles självlockigt. Vi får se om man lyckas få ut pojkvännen lite senare. Han sitter vid datorn och spinner. Han kommer börja fräsa så fort jag drar på mig de plaskblöta skorna igen. Regn är inte hans favoritmusik.
Jag stör mig lite mer på att jag lätt ska frysa och fingrarna blir som isbitar som hänger i taket under vinter. Droppandes och sen bara faller och slås sönder av marken. Ja men typ så kallt.
 
Jag vill plocka blommor nu när det inte finns några. Ute på en blomstrande äng.  

Samlarfigurer är väl perfekta som spelpjäser


Vi har fått låna borrmaskin och skruvar
; för att vi ska kunna sätta upp gardinstång och gardiner. Fast det måste vi ju inhandla snart, och sen den där irritationen att man inte vill gå ut på grund av kyla (och lathet). Men när jag blundar så kan jag se de färglada gardinerna i det där rummet med vita väggar med mönster och det svarta golvet. Jag kan fortfarande inte tänka mig vilka tavlor vi kommer att sätta upp lite senare. Får kanske hålla lite utkik ute på second hand och andra detaljbutiker. Pojkvännen är intresserad av att sätta upp tavlor som har med film att göra (det är ju inte konstigt, han är filmvetare)....och jag själv då....som tycker om konst, litteratur, nostalgi, japansk kultur.... ja, lite blandat.

Hittade föresten ett perfekt utställnings-skåp i glas på erikshjälpen för någon vecka sedan. Ingenting som vi köpte, men jag har ändå puschat och påpekat att ETT SÅNT SKÅP = ÖNSKVÄRT. Speciellt för mina figma-figurer jag har i hyllan här hemma. Har bara en figma en så länge, men jag vill ha fler! Min hylla består mest av Pokemon-figurer skulle jag vilja säga. Skulle bli en helt annan känsla om man hade ett glasskåp kan jag känna. Men då är ju det som att älskling stöttar mig i mitt samlande. Han skulle fnysa lite kaxigt (det vet jag för det har han redan gjort när jag visade mina hundvalps-ögon). Så kan man själv nämna emellanåt "men själv då?, du med dina spel och filmer", haha.Vi har fullproppade skåp här hemma.

Men seriöst, jag vill ha fler figma-figurer. Alltså figureriner av animerade karaktärer, prydnader. Men de är mer än bara prydnader för mig. Det är konst. Så hör jag någon som säger att "men dom bara sitter där i hyllan, kommer inte till någon nytta", Men vadå, jag brukar flytta på dom och rengöra dom lite då och då (faktiskt). Och de små figurerna, är ju perfekta som spelpjäser om det skulle fattas sällskapsspel.

 
Ja, nu menar jag inte dessa fina figurer som spelpjäser, men sånna där små figurer. Här är en en exempel-bild på vad jag själv skulle vilja fylla en glas-utställnings-hylla med för figurer. De flesta jag vill ha är färgglada. Listan kan göras lång.
 

Bilen startade ju sen igen, jäkla manick!


Vi som var så stolta över att vara ute i god tid,
(Joel) startade bilen, jag mumsade frukostmacka vid sidan av och bilen brummade ända bort till statoil som låg lite utanför stan. Bensinlampan blinkade.
När vi väl är där så lägger bilen av och vill inte längre samarbeta. Inte på grund av bensin-brist, utan av helt andra orsaker. Vi får knuffa bilen till parkeringen. Vi hade ca 30 minuter på oss att ta oss fram till jobbet. Vi fick lösa det som så; att vi meddelade butikbiträdet att bilen blir kvar längre än 30 minuter (då vi hämtade den lite senare på förmiddagen). Vi gick till närmaste busshållplats och for till stan. Resten av vägen promenerade vi. Blev 20 minuter försenad. Men som tur var så var det inte så stökigt med städningen - som det var förra veckan; så man hann med allting i god tid ändå.

Efter jobbet var det bara att röra sig mot stan igen; inhandlade busskort (för nu när bilen lagt av och vi är lite lata nu när det är kallt...så vad gör man liksom!?). Jag inväntade en intervju-information-träff-tjosan runt tolv-tiden så medan så befann jag mig på Work for you en stund och sen till Arbetsförmedlingen. Kollade runt på jobb sisådär.

Sen var det dags att dra sig ut i kylan igen. PLASK sa ytterskorna då vi gick till ett aktivitets-center, för där i ett konferens-rum samlades vi allihop. Åtta stycken var inbjudna, men fem stycken kom dit. Två gick därefrån efter ett tag, då de kände att tjänsten inte kändes aktuell för dom. Det slutade med att tre stycken fick slåss om jobbet, haha. Inte slåss som i slagsmål, men kanske blinka lite och viska TA MEJ lite blygsamt (skämt åsido). Jag var den enda som lämnade CV och personligt brev innan vi skiljdes åt, så nu håller jag tummarna på det bästa.

Efter allt detta så började vi promenera igen, men den här gången var slutstationen hemma i lägenheten och i min sköna säng (och jag vet att vi har busskort, men vi tog chansen att gå i alla fall). I skrivande stund så gruvar jag mig lite för att jag inte skrivit texter till student-tidningen ännu. Men jag ska på redaktionsmöte på onsdag så det ordnar sig nog.
Visa fler inlägg