Jag har blivit sedd; kulturpraktik, här kommer jag!


Dagens bästa händelse
; jag har äntligen en praktikplats. Nu ska AF bara godkänna den, vilket jag hoppas dom kommer göra - för det här är mer än jag kan drömma om. Jag ska få vara på Kulturhuset Lätting och jobba med deras nyhetsbrev som skribent och fotograf tillsammans med en till person med start den fjäde December.

Jag blir stum, men samtidigt är kroppen så överlycklig! Stum blir jag för att jag är jämt så säker på att folket ska tacka nej till mina egenskaper. Ingen behöver väl en skrivande person - när det finns bättre skribenter.
Men nu får jag min chans att visa vad jag går för och jag är så glad. Jag får förhoppningsvis fly från AF´s möten ett litet tag; för att delta i  denna sysselsättning. Jag ska få dokumentera allt som händer i huset och ja...herregud.
Känns som en bra erfarenhet att ha med sig i framtiden. Nu kommer mina egenskaper att sättas på prov och jag kan verkligen ta mig tid att fundera; om det här är det jag vill göra.

Dagens tabbe:

Köp inte någonting om du inte har pengar. Jag menar det, för det blir pinsamt läge.


Det hände mig idag faktiskt. Jag var helt säker på att den där hundringen låg i min plånbok. Jag checkar inte, utan jag går och beställer ändå. Varmvattnet redo och jag hade redan valt te-påse...då gräver jag i min plånbok och ser att jag inte har några pengar. Konstigt. För jag var så säker. Grejen var den att jag har en ovana att stoppa sedlar i min sparbössa, för att spara pengar så dom inte går åt till onödiga saker! Igår hade jag en dag då jag bråkade med mig själv om huruvida jag skulle köpa godis på ICA eller inte. Antagligen la jag alla pengar i den där burken, för att sedan glömma bort att jag hade gjort det - vilket resulterade i en tom plånbok dagen efter.

Jag bad dom om ursäkt helt enkelt , för att jag inte hade pengar. Han i kassan sa att jag får denna koppen med te gratis idag, om jag lovar att betala imorgon. Det var snällt sagt, och absolut ska han få sina 15 kronor. -Skulle kännas taskigt annars - när man försöker göra gott intryck hos en arbetsgivare - för att sen inte betala för sig i cafeterian. Te med söt vaniljsmak surplade jag i min ensamhet, medan jag såg mig omkring och tänkte hur mycket jag älskar inredningstilen i det där huset. Jag hoppas jag kommer trivas på min praktikplats.
Visa fler inlägg