Jag har läst "Våldtäkt och Romantik" av Katrine Kielos..."Det här är en bok om våldtäkt. Inte som ett symtom och inte som ett instrument för att plocka politiska poäng. inte heller som en symbolfråga som belyser andra orättvisors relativa allvar. Få saker är så accepterade i samhället som kvinnors rädsla. Även de mest högljudda anti-feminister är förstående inför denna rädsla. Många är de som vill följa mig hem, pracka på mig alarm, och lära mig att alltid ha mobilen påslagen i handen.
Men - självförsvar börjar i att man definierar den egna kroppen som något som är värt att försvara. Som något som är värt att uttrycka en självständig vilja. Som har rätt att röra sig ute i världen utan att behöva be om ursäkt för det med varje ängslig rörelse.
Därför måste kvinnan göra uppror mot rädslan och mot den kultur som konstruerar henne som våldtäktsbar.
Vi måste prata om våldtäkt för vad det är, och vad det gör. Mot kvinnor. Med kvinnor, idag.
Katrine Kielos, född 1983, skriver regelbundet om kultur och politik i bland annat Expressen, Dagens Arena och Fokus."

(Denna text är baksidetexten av boken!)____________________________________________Jag har läst den här boken! Kielos tar upp en slags diskussion kring våldtäkter, vad kvinnan är utan mannen och dess teorier om situationen i överlag! När jag läste den här boken uppkom många känslor i mig; angående samhället vi lever idag, kvinnans roll i en "mansdominerande värld".
Upplägget; att beskriva händelser (som jag inte har någon aning om de är verkliga) från en våldtäkt och skriva det på ett mer skönlitterärt sätt; samt att på andra kapitel diskutera mer om vad teoretikerna säger kring frågan och hur man har sett mannen och kvinnan i generationer - det är bra skrivet! och det märks att Kielos har lagt ner mycket tid på boken, för man får veta så mycket på så få sidor.

Det är en ytterst tragisk bok, men den tar upp frågor som är värd att diskuteras!
Alla som har modet,och tillfället; borde läsa den här boken tycker jag!
Den är inte lång, men den kommer följa med dig ett bra tag!