Sitta i skogen, med kopp choklad i handen och smutta på HälsinglandFyndade Alice i Underlandet (Lewis Carroll) för 1 krona på loppis i Sandviken!

Det var inte dumt inte <3 från Delfinserien dessutom (som är helt underbar) samt på svenska
... men det gör ju inte mig så mycket!
Samt Boken om Pelle Svanslös av Gösta Knutsson, där man samlat alla Pelle-böckerna.
Mycket fint skick för 25 kronor! Sådana här litteraturfynd gör mig överlycklig.Jag är hemma i Hälsingland nu.
Har hört talas om att en tävling pågår nu om att skriva en Hälsingehistoria! ... och jag funderar lite smått på om jag ska delta med en text... men vi får se... för nu när jag ändå är här hemma, samt har anknytning till Hälsingland så kan jag ta mig en tur i skogen, gå till sjön med hunden och sitta där med en kopp varm choklad och macka uti kylan med anteckningsblock och penna i handen och se om jag kan få ihop något fint. Annars vet jag att min pappa har böcker om Hälsingland som jag kan skumma igenom och finna inspiration till en fin historia. Fast det är ju onödigt? ~~ Nee? Jag hör ju hemma här!
Jag tycker att jag borde kunna snirkla upp dofterna av Hälsingland helt automatiskt och kleta ner något fiffigt på papper, skicka iväg det med ett stort leende - peka på det fina regnbågsfärgade pappret och säga;
DET ÄR DET HÄR JAG ÄR STOLT ÖVER, OKEJ ;)
 Men om jag nu vinner den här tävlingen? lyckas smeka juryns stolta hjärtan med mina ord?
Det skulle kännas underbart naturligtvist! Helt ofattbart magnifikt!
För det blir en bekräftelse på att det jag gör; är bra!
Men skulle jag inte vinna; så är ju inte det hela världen heller (jorden går inte direkt under). Visst skulle man bli besviken, men alla skriver ju på olika sätt och konkuransen är stor! Det finns ingen tid att deppa för sådant, för vill man bli bättre, så måste man våga satsa (kanske till och med chansa ibland haha). :)
Jag skriver för att jag tycker det är roligt, och nöjet förhöjs genom utmaningen; att skriva en hälsinge-historia ... det kommer bli kul att se hur den blir när den är klar... om den blir som jag tänkt mig.