SKRIVA...och gurkaKvällens snacks? Skrivböcker samt läsböcker tillsammans med gurka, dipp och rent kallt svalkande vatten!Jag hade ett samtal med min kära far idag.

Vi pratade om en speciell författare, som jag inte vill nämna vid namn - för det känns så privat. Men jag vill ta upp det lite i smyg ändå och säga; att det jag fick veta var att min farmor hade ett dåligt förhållande med sin far när hon växte upp; då han flydde familjen och bosatte sig hos andra. Kvinnan som nu skrivit den här boken... min farmor och den här författaren har alltså samma pappa om man säger så.

Då börjar tankarna om arvsanlag snurra i mitt huvud (av någon konstig anledning).
För den här författaren jag pratar om; hon är framgångsrik, det skrivs om henne mycket i media; hon har flera år i yrket som journalist bakom sig med mera!
...och det jag börjar fundera kring är; huruvida min farmors far hade för förhållanden till litteraturen/media?
Jag har alltid funderat kring hur det kommer sig att jag själv skriver som jag gör; detta chokerande intresse för just skrivandet - som jag fick i tidig ålder.
Visst, det kan ju ha varit något som växt fram i mig själv; men jag tror ändå det finns någon grund eller botten med arvsanlag. Min mamma har skrivit dagbok som ung, men gör det inte nu. Samma sak har hänt mig; jag har skrivit dagböcker men nu är jag dålig på det, jag vill ju fortsätta! men jag har inte det tålamodet just nu.
Min morfar var gymnasielärare i svenska och matematik har jag också hört...så kan det komma därifrån? det skulle vara lite udda i så fall för jag är inte särskilt bra i matematik, men i svenska är jag skillad så det ryker om det.
Pappa har redan beställt hem boken av den här kvinnliga författaren - och vi ska se om farmor vill läsa den också. Jag blev genast otroligt intresserad av att läsa boken (den bok som jag somsagt inte vågar nämna... av någon konstig anledning här med). Författaren har nämligen fokuserat sig på ett ämne som kanske kan beröra min familj också..jag vet ju inte säkert..hmmm men jaaa får se vad hon skrivit sen då.Vad har jag gjort annars idag då?


Jag har sovit över hos älskling inatt. Han har varit iväg och klippt sig idag, sprillans ny frisyr
- åh han är så söt!

Sen blev jag hemsjussad och när jag är hemma så händer det inte heller...typ ...någonting!
Förutom att jag sitter vid datorn, eller kokar ett antal koppar med te. Sitter i köket och gör skrivövningar, läser litteraturtidningar
eller kämpar med Snabba Cash; som för tillfället känns sjukt jobbig faktiskt! Den är så otroligt tråkig just nu och jag har väl bara ett 100-tal sidor kvar i den boken. Men. jag. orkar. inte.
Funderar starkt på att ta paus från den boken för att byta bok. Jag har så negativa åsikter om snabba cash så det finns inte... men jag vill så gärna läsa ut den snart också - så jag kan se filmen; samt dela med mig av just de negativa/positiva åsikterna med boken här på bloggen.
Vilken bok som blir det nya läsoffret, det får ni veta snart nog! jag lovar.

***

Jo! Älskling köpte SKRIVA tidningen till mig idag också (Tack pussen <3)
Det är en nystartad tidning som är inriktad tillför skrivande människor, och jag har bläddrat och läst lite i den.
Den är helt okej just nu, blev lite onöjd med bloggskolan de hade där för det mesta visste man ju redan om...men att det också var fel blogg för de inriktade sig på wordpress och jag tycker den bloggportalen är på tok för avancerad för mig, haha.
Men jag gillar att man ger tips på hur man kan komma igång, de reportage man får läsa (jättekul att det var författare/skribenter med som jag är vana vid sen innan!) samt novelltävlingen tidningen innehåller...det låter otroligt spännande! Jag funderar på om jag ska delta eller ej... man kan ju alltid testa :)
Jättebra att dom nämnde Nathalie Goldberg i tidningen!
För jag vet att hon håller måttet, och hon vet hur man börjar skriva och fortsätter med det! Så ni som inte har läst Writing down the bones innan; så tycker jag att ni ska läsa den om ni vill komma igång med att skriva!^^