Efter en semester i London, ska man skriva uppsats!


Jag ber hemskt mycket om ursäkt
för att jag uppdaterar alldeles för lite här på bloggen, men jag försöker koncentrera mig på en B-uppsats, innan jag kan gå på sommarlov och börja nya sommarkursen.
Det som jag kommer skriva på min uppsats handlar dels om Ted Gärdestad, alltså : jag tänkte analysera ett par av hans låtar inom litteraturens begrepp, för det finns så otroligt mycket man kan hitta i dessa sångtexter.
Så just nu läser jag Jag vill ha en egen måne av Kenneth Gärdestad, och som jag hade hoppats på, så finns där ledtrådar kring hur de tänkte skriv-mässigt när låtarna blev till. Så det har jag att göra i några veckor, känns rätt jobbigt att skriva mycket på så kort tid - men jag hoppas att det ska gå bra ändå.

I och med mycket plugg så har jag inte haft tid för läsning (Jag vill ha en egen måne i och för sig), men annars har jag nyligen (ÄNTLIGEN) lyckats låna MINNEN av Torgny Lindgren, en bok jag länge velat läst men inte kunnat få tag i förens nu så hoppas jag ska börja på den snart nog när tiden finns.

Jo! En sak som jag kom på... en bok som jag kanske kan tänka mig läsa i framtiden,
men som jag är osäker på för den ser väldigt chic-lit ut (feel-good-läsning)!
och allt som är chic-lit får mig att bli spyfärdig, men kan tänka mig läsa denna ändå pga omslaget
(förlåt, men fina omslag lockar!) och handlingen lockar pyttelite, men antingen läser jag den för nöjes skull eller så skrattar jag mig spydigt igenom den, det är bara att välja... och den är på engelska!
(great, eftersom jag är sämst på engelska - och har nyss kommit hem från London till och med...).

Meet Me At The Cupcake Cafe
Av Jenny ColganSå kan det gå när inte haspen är på!

Dessutom är jag väldigt sugen på att läsa någonting oläst (å min sida) av Elisabeth Wurtzel, men vad det skulle kunna vara det vet jag inte. Dessutom shoppar jag böcker titt som tätt ändå, senast inhandlade jag Huckleberry Finn och en bok av Theodor Kallifatides.
Ibland kan det smyga in nån krönika av Herman Lindqvist i kvällsbadet om man har riktigt tur.
Annars står det stilla in min bokvärld just nu  : <<<

Men har ni tur, kära bloggläsare,  så kanske jag publicerar min textanalys (b-uppsats) här senare, beror på hur stolt jag blir över den, men ja.
Åter igen förlåt för dålig uppdatering, ska försöka förbättra mig!
Jag kan därmed också meddela att min blogg-header kommer få en ny design alldeles snart,
designad av snällaste Frida (meetthemonster.blogg.se), det ska bli kul att se hur den blir när den är färdig :)

// Natsumisan
Visa fler inlägg