Plugga, blogga, läsa, skriva!


Nu är jag halvvägs in i Gösta Berlings saga.

Det är inte så lätt att läsa ut den på två dagar, i alla fall om jag är nogrann med att försöka förstå allt som jag läser också. Imorgon ska vi prata om boken och om Selma Lagerlöf på lektionen, men jag tror jag ska sluta stressa med att försöka läsa ut den och låta den ta den tid det tar - jag ska vara glad att jag har kommit långt på ca 1-2 dagar.

* Annars har jag lånat filmer som är baserade på de böcker som jag ska läsa till skolan.
Jag börjar med att läsa boken och sen ser jag filmen och jämför dem med varandra, det är ett sätt för mig att förstå berättelsen mera.
Så de filmer jag lånade idag är: Gösta berlings saga, Juloratoriet och Pelle erövraren.

* I början av februari kommer min kigurumi som jag beställt för några veckor sedan.
Jag längtar tills jag få dra på mig den och bara ligga och mysa med en kopp varm choklad och en god bok (antagligen kurslitteratur men aja det får duga så länge, bara det är en bra bok)

* Än så länge tycker jag att Gösta Berlings saga verkar rätt så bra i alla fall.
Innan så har jag bara läst Kejsaren av Portugalien av Selma, och den tyckte jag var jättebra och även i den bok jag läser nu så fångar hon mig tack vare sitt ljuvliga språk, händelserna i sig och miljöbeskrivningarna och persongallerierna.

Sen skulle jag vilja passa på och göra reklam för: http://enterblue.wordpress.com/
En nystartad sida i ledning av Joel (Asteth) som bloggar om filmer, tvspel och lite alltmöjligt kul :)
Nu sökes skrivande själar där ute som känner att de har för mycket fritid och vill börja blogga med oss på sidan. Joel (Asteth) sköter Film och spel, och jag (Natsumisan) tar hand om Journalistik/skrivandets konst i allmänhet, men självklart skriver vi om det som passar våra ämnen till sidan.
Känner du att du vill bidra med någon text, är du välkommen att skriva en kommentar till enterblue.wordpress.comShort resume in english of the text i just wrote:

* I am half way on the book "Gösta berlings saga"

* I did borrow 3 movies today, all based on books that i am going too read the books first and then watch the movie and see the diference between them, for fun :)

* In begining of february my kigurumi will come, i cant wait! It will be nice to have it on and drink a cup of choklate and just read a good book

* For now, when i read Gösta Berlings saga i think it is a nice book, i like the languege, environment and persons in the books and more.

* at last, I wanted to do some comercial for the blogg http://enterblue.wordpress.com/, there my friend Joel and I will start blogg about culture things: like games, movies, books, and so mush more! and we search some people who would like to publish texts for free and for fun. You are wellcome to comment in the webpage if you want to know more about this project.
Visa fler inlägg