Gratisbok - kan det bli bättre?

Är inte bibliotek det vackraste som finns?
Speciellt om det finns en bokhylla med böcker, och en lapp där det står att man får ta vilken bok som helst utan att behöva betala för den *w* det är ju helt...awsume <3. Så jag valde att ta hem denna bok (se bild). Förhoppningsvis så kan den säkert vara till användning till föreläsningarna någon gång i framtiden, annars så verkade den intressant annars också :)

8787

Lyrik inom Litteraturvetenskap A

Hej på er!
Jag är hemma hos mina föräldrar ett tag och här hemma läser jag en hel del kurslitteratur, men jag hinner såklart med många andra saker också än bara studier. Det är fint väder utomhus och jag vistas mycket ute :) går i naturen med hunden eller spelar fotboll, eller njuter av solen helt enkelt.

Den litteratur som jag nu siktar in på i mina studier just nu är lyriken. Jag har fått en hel del dikter att läsa och övningar att göra för att tolka texterna, det är allt från Sapho, Stiernheim, Fröding - till Edith Södergran, Carl Mikael Bellman och många fler! Det måste vara ca 30 dikter som jag bläddrar igenom.
Emily Dickinson är en av poeterna som jag har fått läsa några dikter utav, här har ni ett exempel på hur det kan se ut:Ser jag mycket fram emot det här ämnet då? Lyrik inom Litteraturvetenskapen. Jo det gör jag nog litegranna faktiskt. Jag gillar lyrik, men vissa texter kan vara lite svåra att tolka tycker jag men det är ju det som jag kommer att lära mig genom kursens gång så det ska bli kul och se vad jag kan lära mig utav detta. Mina personliga favorit-poeter är bl.a Aase Berg, Bob Hansson, Fredrik Lindström, Li Li, Åsa Ericsdotter, Bei Dao, Gustaf Fröding med flera. Jag läser (antagligen) för det mesta texter av "nutida" författare/poeter/whatever. Men även gärna texter från andra länder och kulturer.

En annan nyhet är att jag har kommit in på en sommarkurs som jag kanske ska gå till sommaren, fast det har någonting med bildpedagogik att göra inom människa-natur-ämnet. Lite nervös är jag över om jag måste prestera i att göra konstverk eller så (det är själva analys-delen i bildtolkning som jag vill åt!) , men annars känns det bra ändå att jag kom in.

Snart är det sommarlov. Har ni tips på bra sommarläsning?
Tipsa gärna om både nya och gamla böcker :)
Visa fler inlägg