Lokalkändis?

Jag blev intervjuad av Maria Olsson ifrån Ljusdalsposten i Tisdags, men artikeln publicerades idag^^ Här är resultatet ;)

j 

Såhär stod det skrivet på framsidan av tidningen

.h


FOTO: Stig Andersson

2009-02-18 kl. 11.45

Författardröm inom räckhåll


LJUSDAL


Johanna Ferm är ett steg närmare att uppfylla drömmen om att bli författare. Hon har nyligen vunnit en novelltävling och kommer att bli publicerad i en bok.
- Det är skrivandet jag vill satsa på framför allt, säger hon.
Johanna Ferm brinner för att skriva. Hon började med det redan som åttaåring men det var inte förrän i sjuan på högstadiet som hon insåg hur kul hon tyckte att det var. Redan som liten började hon läsa mycket böcker och intresset finns fortfarande kvar.

- Jag vill utvecklas i mitt skrivande och för att göra det försöker jag läsa så många olika sorters böcker som möjligt och experimentera mig fram. Ett tag läste jag mycket poesi och skrev egna dikter, sedan bytte jag till deckare och provade på att skriva det, säger hon.


Johanna Ferm gillar att skriva om allt möjligt men är just nu inne på att skriva sorgliga eller dramatiska berättelser. Hon skriver även på Ungsidan i Ljusdals-Posten och tycker att krönikor är roligast att skriva. Hon vill att så många som möjligt ska läsa och ge kritik på det hon skriver, så hon lägger även ut texterna på internet så att vem som helst kan läsa.


Hon är nu en av tolv som i en novelltävling valts ut och kommer att få sin berättelse publicerad i en bok. Temat skulle vara mobbning. En vecka innan bidragen skulle vara inne upptäckte hon tävlingen och ville gärna vara med. Samtidigt hade hon en uppsats i skolan att skriva så det fanns ingen tid över. Men hon kunde inte släppa tanken på tävlingen.

- Jag satte mig och skrev novellen kvällen innan den skulle vara inlämnad. Man fick välja ur vilken synvinkel man ville skriva och jag valde att skriva om en person som blir mobbad. Jag hade en berättelse innan som jag skrev om så det passade ämnet, säger hon.


När hon fick besked om att hon var en av dem som skulle publiceras i boken satt hon på en historielektion och kollade sin e-post. Hon kunde inte tro att det var sant.

- Jag lät mina klasskompisar läsa mejlet för att de skulle få säga till mig att det var sant. Jag var alldeles skakis och skrek nästan rakt ut i klassrummet. Det ska verkligen bli jättekul att bli publicerad, säger hon.


Nu väntar Johanna Ferm på att boken ska komma nerdimpandes i brevlådan.


Närmaste planen efter att hon gått ut gymnasiet är att söka in på högskolan och läsa antingen litteraturvetenskap eller journalistprogrammet. Hon ser även fram emot att hennes brasilianska pojkvän ska komma till Sverige om en månad.

- Vi fick precis veta att han har fått uppehållstillstånd i Sverige i två år så han ska flytta hit och studera. Det ska bli kul att få träffa honom igen, det är snart ett år sedan vi träffades senast. Det har varit jobbigt att vara ifrån honom så länge, säger hon.


Maria Olssonj 

En liten faktaruta om mig =)

Jag tycker att Maria har gjort ett bra jobb ;) Det blev kanonbra. Det verkar som att jag har blivit en lokalkändis på köpet, haha. Det var så många trevliga personer som hälsade på mig idag och gav mig goda kommentarer ang. vinsten på novelltävlingen och om min pojkväns ankomst till Sverige (som sker om ungefär en månad). Det känns jättebra!~~ MVH Natsumisan
Visa fler inlägg