William-Adolphe Bouguereau

*Till att börja med: Mori Chack är en av mina stora favoriter när det gäller nutida illustratörer<3 Gloomy bear är en lyckad succe!


f

Men idag hittade jag en annan speciell konstnär som levde någonstans omkring 1800-1900-talet. Hans namn

var William-Adolphe Bouguereau . Se på hans konst! Herregud vad det liknar riktiga fotografier, jag tycker om den stilen på konstverk - man förstår lixom inte hur man bär sig åt för att få det så perfekt. Tänk om man själv kunde måla sådär, vilka glädjeskutt man skulle ta då :)

 Det är inte så ofta som man ser konstverk som liknar verkliga fotografier nu för tiden. Man hade inte alls några  kameror förr i tiden och ändå lyckades man avbilda något så att det ser ut som i en verklig händelse. Jag skulle vilja se mera sådana bilder i dagens Sverige/världen/whatever. I övrigt så tycker jag mycket om gamla målningar (konst), som dessa av William. Proffsigt målat är det, ja herregud. Jag är alldeles mållös när jag ser bilden. Det är underbara målningar.

//  Natsumisan 

Virkade figurer...

Jag är inte så mycket för virkning (jag vet inte alls hur man gör) och just nu så är det ju ändå stickningen som gäller. Man kanske skulle ta och försöka lära sig virka någongång? Det vore inte dumt~~
Om vi glider tillbaka på garnämnet, så blev min mamma faktiskt facinerad av mitt garn som jag köpte för några månader sedan (Jarbo/Järbo garn Duo 6-09, 89 kronor på Coop) så hon köpte ett eget nystan fast grå/svart-färgad. Jag älskar det garnet, det är så mysigt att känna på- roligt att sticka med. 
För ett tag sedan så lånade jag en bok från biblioteket som heter Sticka mera : en stickbok för dig som kan grunderna och vill utveckla din stickning (Paula Hammerskog och Eva Wincent) och den var cool :) Den boken var bra att ha till hands tycker jag. Ett tips för dig som tycker om att sticka vill säga.

ja
Tänk om man finge virka ett par sånna här gosiga små nallar ^^ kawaii~~<3


// Natsumisan

Läslusarfolket vill ha mer SERIÖS litteratur!

Grattis Sweden! Är det nu som man börjar förstå att läslusarfolket vill läsa SERIÖS litteratur? Jag som läs-och skriv älskare har längtat så länge efter att hitta, åtminstonde en sorts tidning som tar läs-ochskrivområdet på allvar. När jag var i en butik idag - så sken tidningen upp. Det var som ett ljussken som fokuserade sig direkt mot tidningen. Vi läser, heter tidsskriften. Jag vet inte om den nyss har utkommit, eller om den ens är bra (då jag letade kommentarer om tidningen, visade det sig att folk var onöjda). Men tidningen var ju dyr förstås, över 50 kronor för ett sådant magasin. Men tänk positivt, nu behöver vi inte köpa Frida story/novell längre! Nu kan vi få riktiga nyheter från bokvärlden och läsa roliga intervjuer om spännande författaren, både nya och gamla. En annan sak man kan undra över är, varför kostar litteraturtidningar oftast över 50 kronor? Medans t.ex FRIDA och OKEJ tar omkring 30 spänn för sina... är det för att det är ungdomsmagasin? Vad är det vi får i en seriös vuxentidning, som de inte får i en oseriös barntidning? Kunskap?

Jag spanade runt på internet ett tag runt eftermiddagen och kollade in tidningsbutiken.se och sökte på litteratur. Man blir lite besviken faktiskt, undrar varför inte butikerna tar in sådana underbara tidningar? Hur många bokmalar finns det i Ljusdals kommun egentligen, är jag den enda?


Någonting som jag fick reda på igår också är att man har utkommit med en ny bok om Marianne Höök, en känd journalist från 50-talet. Jag såg den på bokhandeln idag och fingrade lite på den^^ Jag vet inte, är det någonting att läsa? På något sätt så låter det rätt så intressant, med tanke på att hon var en rätt så känd journalist. Boken kostade över 200 kronor på Ericssons bokhandel, så det blev inte dagens köp. Dagens köp blev istället en pocketbok av Torbjörn Flygt: Underdog. Den hade jag tänkt läsa till nästa författarkväll som sker den 4:e Mars 2009.


ll

Seriöst, sälj mer tidskrifter om litteratur i butikerna! Vi läslusar - vill ha mer nyheter från den fantastiska skriv-och bokvärlden <3

Här är 3 exempel som jag skulle vilja se mer utav bland annat...


// Natsumisan

Speltips!

För mig, så är Zelda-Ocarina of time ett utav världens bästa spel (till Nintendo64)

Ett mysigt tips som jag vill ge till alla spelfans!
Känner du för att kolla på film, men vill kolla på någonting annorlunda? Du kanske saknar ett speciellt spel som du längtar tillbaka till, som du skulle vilja spela igen. För någon dag sedan så kände jag detsamma, jag saknar verkligen Zelda-ocarina of time-spelet för Nintendo64. Jag tog och kurrade ner mig i sängen, myste med en kopp varmt uppfriskande forest fruit te i hand och jag kollade på videoklipp från spelet, men då någon spelar det själv i videoklippet (kolla youtube, där finns bra klipp). För mig kändes det bra att bara kolla på, för det är någonting som kan vara kul också. Det kändes härligt, som på den gamla goda tiden då man verkligen hade spelet med sig hela tiden. Ett mysigt tidsfördriv säger jag bara.

Spel som jag önskar mig mest av allt just nu är Final Fantasy (kan vara vilket som helst, men inte X-versionen - den har jag redan). Jag tycker mycket om äventyrsspel. När jag spelar nu för tiden så blir det oftast Sonic heroes, för Sonic är även det ett kanonspel. Jaa...det var nog bara det jag ville säga (tipsa om menar jag).


// Natsumisan

Porslinsserier!

Jag har gått och kärat ner mig i porslin. Det är sant, jag som inte ens brukar tänka mig att önska mig porslin (i julklapp, födelsedag mm) överhuvudtaget. Men nu börjar det hända grejjer: De här porslinsserierna kan jag bara inte motstå. Jag hittade heller ingen bild på den tjusiga teburken i porslin som jag önskar mig till julklapp -. Dessa produkter finns på Dollarstores förstås, billigt men det duger bra åt mig :) Vad tycks?

skagern

Här är Porslinsserien Skagern (innehållande mugg, matallrik, skål och assiett)


 Porslinsserien Berries
(innehållande kakfat, kopp m. fat, assiett, djuptallrik och mugg)

Ljusdalsposten 12/12, Min krönika!

Fredagen (12/12) var jag med i Ljusdalsposten igen, men bara med en krönika den här gången (Jag medverkade även i chokladtestet som ni ser vid sidan av krönikan, men jag skrev inte själva testtexten utan jag var provsmakare av jul-choklad med en massa andra personer i textgruppen^^nammnamm). Här har ni krönikan jag skrev till tidningen (för er som inte har eller läser LJP);
heeg

LJUSDALSPOSTEN 2008-12-12 kl. 01.00 (krönika)


Julen är en gåva


Julen är här, och vad vore julafton utan Kalle Anka, ett flertal koppar glögg och en mysig stund med familjen?


Snön ligger platt på marken och kylan omringar våra kroppar. Det är perfekt tid för dem som tycker mycket om att sticka varma koftor av tjockt ulligt garn. Skid- och skridskoåkare kan jubla, då de äntligen får sina efterlängtade skidbackar och isbanor tillbaka.


Men varför firar vi julafton egentligen? Jo, för att fira Jesu födelse förstås. Är det allt? Vissa kanske tror att det är julklapparna som är det viktigaste, eller att jultomten kommer på besök. Jag trodde att det fanns en tomte förut, men nu är jag inte lika övertygad om det längre &ndash; fanns det verkligen en tomte även förr i tiden? Hur kommer det sig att tomtetraditionen lever kvar ännu i dag?


Det finns så mycket som hör julen till: julpyntet, snögubbarna ute i den snötäckta trädgården, tända snölyktor, man klär julgranen, äter julbord med sina nära och kära. Då Arne Weise inte längre täpper igen de hål som hör julen till, så får vi nöja oss med det heligaste vi har kvar: Kalle Anka. Ibland undrar jag varför vi ser på Kalle Anka, och vad det har med julafton att göra.


Förra julen fick jag besök av min pojkvän, han är ifrån Brasilien och han hade aldrig firat en svensk jul. För honom så kom det som en liten överraskning, då han fick veta att det är Kalle Anka som är viktigaste för det svenska folket klockan 15 varje julafton. Han fick vara med om en annorlunda jul, men det var det värt. Jag fick umgås med min käraste på självaste julafton, vad mer kunde man önska?


En vanlig julafton för mig brukar vara att min familj och några från min släkt samlas hemma. Vi har en mysig stund med prat och glada skratt. Senare åt eftermiddagen så blir det mycket tv-tittande på Kalle Anka och andra julfilmer. På kvällen blir det julbord och julklappsutdelning. Det brukar alltid vara så mysigt på julen, speciellt julafton. Julmusiken strömmar ur stereon och skapar en hemtrevlig känsla och man njuter av varje minut som går av den stunden. Det viktigaste på julen för mig, är att ha en mysig stund tillsammans med min familj, släkt och vänner. Just på julafton känns det betydelsefullt och härligt att umgås med sina nära och kära.


Julfirandet är som en gåva, vad vore vi människor utan denna högtid?


Johanna Ferm

Fashion! *blinkblink*

Natsumisan listar: Dagens 3 modedesigners:

1. LIMI FEU
2. ANNA SUI
3. GWEN STEFANI ( HARAJUKU LOVERS)

hennes kollektion

Limi Feu's kollektion <3 Vajjert säger jag bara.


hennes kollektion
OMG, här var det färger! ^^ Anna är en av mina favorit designers:)

+ Harajuku Lovers är yummi^^ xD

---

Jadu, listan blev inte lång, men det får räcka för den här gången. Klockan är nu 04.48 när jag skriver här i bloggen och jag ska väl ta och försöka skutta i säng så snart som möjligt. Rätt skönt känns det att jag bara börjar skolan klockan 14 imorgon :) Det gäller även att träna till det muntliga nationella provet i svenska tills på Torsdag. Men snart är det äntligen jullov i alla fall.

Nyheter: 

Jag kommer att medverka i Ljusdalsposten som krönikör (ännu en gång), men när det blir meddelar jag senare. Tills Januari så ska jag skriva en artikel till samma tidning (LJP) och min textgrupp ska starta med Zipper-tidningen, där jag också kommer att medverka, det ska bli jättekul :)

Men nu ska jag ta och sova^^ NattNatt~~  // NatsumisanMarilyn Monroe~~

Marilyn Monroe

Nu tänkte jag sprida lite Monroe-nostalgi. Jag avgudar allt ifrån Marilyns filminsatser, till de konstverk som finns av denne vackra kvinna. Så detta är en av sakerna som står i min önskelista: någonting, vad som helst som har med Marilyn Monroe att göra :) Jag önskar mig filmerna Marilyn Monroe part 1 och 2- collection i julklapp^^ till att börja med.
En enorm tavla vore inte heller så dumt^^


Och jo föresten, till er som tycker om att sticka: Har ni besökt muchis hemsida? Den är kanonbra för både nybörjare och mäster-"stickarna" :)


I övrigt: Idag är det 28 år sedan som John Lennon mördades (R.I.P) och Teruki från An cafe fyller 27 år idag, Grattis!<3

Ha det gott!<3 // Natsumisan

Konst/Tavlor

^_^

I helgen så påbörjade jag med en önskelista till jul, och då jag bläddrade i några kataloger så hittade jag dessa tavlor (ovan), illustrerade av Åsa Ekström. Jag skrev upp alla tavlorna på direkten, dessa (någon av dom i alla fall), vill jag ha i julklapp! :) Dom är ju förstås dyra, men jag tyckte dom var så otroligt fina.


Här är andra konstnärer som gjort tavlor som jag drastiskt föll för:


Marita Nilsson (Just a doll on the wall)


Jonas Valtersson (Hidden)


Ove Eriksson (alla hans verk!)


Mattias Norén (Velvet thorns)


Magnus Persson (Där borta)

Önskar du dig någon speciell tavla i julklapp? kommentara gärna :)

// Natsumisan

Visa fler inlägg